Cal Baumer, refetor

Uns fogons generosos, tradicionals i de qualitat. Un tros del Lluçanès posat al plat.

COBERT CONTACTE PER ENDUR

Cal encarregar espai i encomanar el menjar i el beure escollit (veure cobert per aquest cap de setmana de la Puríssima). DIVENDRES 6 DINAR PLE.

PRESENTACIÓ

SI DÉU HO PERMET I CAP BOIG NO ENS MATA, AQUESTA SETMANA ELABORAREM EL COBERT INDICAT MÉS AVALL. NO TENIM CARTA. CAL QUE RESERVEU EL MENJAR I BEURE ESCOLLIT. Trobareu un espai peculiar en la forma i en el fons: una sola taula, de vegades compartida, amb un servei familiar i una cuina tradicional.

El cobert habitual costa uns 32 euros preu final (quan parlem de preu final entenem el mateix que vosaltres: preu final). La família també te cura de Cal Vilardell, el celler del poble, i Cal Music, l'hostal rural de la població on, per 35 euros més, podreu dormir i fer un esmorzar de forquilla. (Nota: la pàgina original està escrita en català, i el traductor a voltes agafa girs particulars: dir que la família dona "un cop de mà" a l'àvia, i traduir-ho com si "l'estovéssim"...)
LA FAMÍLIA.

La cuinera és la mare -ja àvia- de la casa, la Maria Mercè, la qual rep un cop de mà d'alguns dels seus fills: uns més a la cuina, altres al menjador. I el marit -encara de meritori- fa el que pot (nosa!).

L'ESPAI. Petit refectori que cerca un espai tranquil, serè, sense pressa, al redós d'una gran taula on, un bon menjar i el vi del país són la millor excusa per passar una bona estona.

A partir d'una vintena de persones us podem reservar tot el menjador per vosaltres sols. Donem importància als fogons, però també al tracte, al servei i al benestar de la gent que ens acompanya. La canalla és benvinguda a casa nostra i, de fet, tenim alguna trona a la seva disposició. Ens agrada compartir la seva alegria. Tampoc seria imprescindible, però, que els més joves demostrin de manera desmesurada i poc controlada tota la seva energia, creativitat i gràcia a la resta de comensals. A Cal Baumer no tenim racó de pensar, millor vinguin pensats de casa.

MENJAR

UNS FOGONS TRADICIONALS I DE QUALITAT.

Un tros del Lluçanès posat al plat. Cuina tradicional, de muntanya, de proximitat... Cerquem uns plats generosos, senzills, bons, naturals, volgudament sobris. Una cuina tradicional que persegueix la remembrança d'alguns plats de la nostra infantesa. Una cuina reposada, d'hores de fogons i cassoles, de xup-xups i rostits, de picades, de triar bolets i desossar peus de porc. Una cuina que mereix el seu temps per a fer-se, servir i menjar-se. Teniu pressa i voleu menjar qualsevol cosa d'una revolada? Cap problema, també us podem ajudar: de bon grat us indicarem altres establiments. Nosaltres us esperarem un altre dia. Sereu molt benvinguts i millor retrobats.


ÉS MOLT IMPORTANT QUE RESERVEU L'ESPAI I ACORDEU LA MENJA DESITJADA. A Cal Baumer només servim cobert (AMB UNA OFERTA MOLT REDUÏDA DE PLATS) i cada setmana poc o molt variem (veure detall del què us podem oferir aquesta setmana). Si hi ha gaire gent, potser ho trobareu ple. Si no hi ha cap encàrrec, potser ho trobareu tancat. Cada cop treballem més segons comanda. Ens trobem en una comarca tranquil·la. Cerquem aquesta tranquil·litat pels nostres clients, però també per a nosaltres mateixos.

COMA NORMA NOMÉS OBRIM ELS CAPS DE SETMANA. Podem acordar obrir qualsevol dia i hora de la setmana. Us podem presentar un ampli ventall de plats, però ens cal saber-ho amb temps suficient.

BEURES

Amb el cobert del cap de setmana que us proposem podreu escollir entre una vintena de vins diferents, indicats a la pestanya corresponent. A més, tenim una quarantena més de vins a la vostra disposició, pagant un petit suplement. Si ens indiqueu amb temps suficient el vi escollit, us el podrem tenir reservat i a la temperatura de servei més adequada.

Primer premi a la millor carta de vins. Al nostre celler hi podreu trobar un ampli i escollit assortit de més vins, també catalans, és clar, que ens ha permès rebre prestigioses distincions, entre elles Guanyadors a la millor carta de vins de Catalunya de l'any 2010 atorgat per la Generalitat de Catalunya, l'Associació Vinícola Catalana, l'Incavi i l'Associació Catalana de Somillers.Visita al celler. Si ho desitgeu, abans de l'àpat, ens podeu acompanyar al celler per tal d'escollir el vi que servirem a taula. Una coneixença prèvia de l'ampolla, la seva presentació i la informació que ens pugui aportar, mai estarà demés. Al celler hi trobareu tots els vins recomanats a la carta, així com vins d'altres contrades, i una àmplia oferta de licors i aiguardents. També el xampany recent desgorjat. Tant recent que si ho desitgeu us el desgorgem davant vostre.

Preu. Si escolliu una ampolla de les que no entren dins el preu del cobert, el seu preu un cop servida a taula és al mateix que a la botiga. No volem "castigar" els vins més preuats, ans el contrari, volem facilitar-ne la seva degustació.

El vi que sobri, cap a casa. El vi que no consumiu al Refectori, si ho desitgeu, us el taparem adequadament per poder-vos-el endur a casa vostra.

ENCÀRRECS

93 850 80 26. A través de la cuinera, la Maria Mercè.
Aforament màxim: 36 persones.

20 persones
Donem importància als fogons, però també al servei, al tracte, i al benestar dels nostres clients. A partir d'una colla d'unes 20 - 25 persones us podem reservar tot el menjador per a vosaltres sols.

Necessitats particulars
Si ens aviseu amb temps suficient, podem tenir-vos preparat menjars amb característiques particulars: canalla, vegetarians, persones amb al·lèrgies, intoleràncies,.. tots són benvinguts a casa nostra. Cas de persones amb al·lèrgies és imprescindible que ho sapiguem uns dies abans, per tenir la màxima cura d'evitar creuaments no desitjats.

Menjar per endur-vos
Tal com podreu observar a la pestanya corresponent, us podem preparar menjar per endur-vos: es tracte de bona part dels plats que escudellem aquella mateixa setmana al nostre menjador.

HORARIS

A l'inici de la pàgina ja s'ha comentat que l'establiment té un caire més particular que d'un restaurant tipus. Si heu de venir expressament concreteu sempre horari i disponibilitat. En general Cal Baumer resta obert QUALSEVOL DIA I HORA DE LA SETMANA, sempre que prèviament s'hagi concretat i acordat.
El restaurant de Cal Baumer també sempre resta obert pels clients del nostre hostal rural Cal Music.

MIGDIES: Dissabtes, diumenges i festius d' 1 a 3.

VESPRES: Només obrim previ encàrrec acordat.

La resta de dies i hores, si no s'encarrega i acorda prèviament, el refectori romandrà tancat, per poder atendre el celler de Cal Vilardell i l'hostal rural de Cal Music.

CONTACTE

Prats de Lluçanès es troba a mig camí de la línia recta imaginària que enllaçaria Vic i Berga.

Estem al carrer de Sant Pere de Prats de Lluçanès, números 20, 22 i 24. TELÈFON 93 850 80 26
L'hostal rural de Cal Music, al número 20.
El refetor de Cal Baumer, al número 22.
El celler de Cal Vilardell, al número 24.

El nostre domicili particular, per qualsevol cosa que hagueu de menester, és a Cal Vilardell (número 24), amb el telèfon 93 850 80 26.
Entrant a Prats per la carretera del cantó Nord, un cop passat el camp de futbol el primer carrer a la dreta (carrer 5 de Febrer).
Posteriorment el primer trencant a mà esquerra (carrer Bruc).
Després el primer a la dreta (carrer de les Escoles).
Després altre cop el primer a la dreta. (carrer de Sant Pere). A mig carrer som nosaltres.

EL LLUÇANÈS

Comarca natural i històrica però insuficientment reconeguda i esquarterada entre les comarques veïnes.

El Lluçanès te vocació de territori serè i tranquil, i la majoria de les activitats que si desenvolupen van al redós d'aquesta filosofia: gastronomia, bolets, paisatge, pagesia, història, romànic, balls, música, tradicions, fires, senders, camins PR i GR, camins ramaders, llegendes i històries de bruixes i bandolers, carlins i cipaios, fonts, rieres,... Però tampoc cal fer-ne un parc temàtic de tot això (potser deixaríem d'estar serens i tranquils!).

Al Lluçanès també és pot venir a desconnectar, a endinsar-se per qualsevol corriol i passejar, a contemplar postes de Sol, a collir herbes remeieres, a encaterinar-se veient els remolins de l'aigua en un rierol, o la dansa de les flames en una llar de foc. A jugar a passar-se un tros de cordill entortolligat a les mans. A fer picar a les fosques dues pedres fogueres o a cercar cuques de llum. A no fer res. A badar.

Cal Music - Cal Baumer - Cal Vilardell | Sant Pere, 20-22-24, Prats de Lluçanès | 938 508 026